Max Alm-Norell
OFFLINE

Max Alm-Norell

 

Maxism
Av konstnären Max Alm-Norell.

Uppvuxen i Småland med en kristen mor som målar och en far som var hästkarl och bookie. Total kontrast på alla plan. En brokig uppväxt som ändå innehöll mycket konst och kärlek. 


Nu har jag har arbetat som reklam- och modefotograf i arton år. Det kostar ens mentala hälsa. Som fotograf arbetar jag med andras tankar och i ett sådant arbetsätt finns något som tär. Man tömmer sig själv på själ och vett. För att motverka en total härdsmälta så behöver jag göra något som känns verkligt. Något som berör. Något som får hjärtat att klappa, hjärnan att spinna och jag vill känna att man lever. 


Konstverken är en kombination av bilder från vardag och arbete samt akryl. Bilder som speglar vårt samhälle. När bilderna kombineras och färgsätts skapar det en ny värld som bara jag har nyckeln till. Som bara jag har en sanning till. När du ser min konst så öppnas ett fönster. Ett fönster där du kan se en ny värld med hjälp av dina egna reflektioner som verktygslåda. Du ser inte vad jag ser. Du ser din egen sanning.

Wallstreet
Space2.0
M.A.N.
Lion
Seeit
Max Alm-Norell
Ljungbyhed
Region Syd
max@maxalmnorell.se