Ewa Rönnberg
OFFLINE

Ewa Rönnberg

Jag bor och har min ateljé i Hässelby (Stockholm). Jag har alltid målat, men när jag slutade arbeta kunde jag på allvar ta upp mitt måleri igen. Under åren har jag utbildat mig (och fortsätter hela tiden att utbilda mig) genom ett antal längre och kortare kurser hos olika studieförbund och olika konstnärer, där jag har målat i såväl akvarell som i olja och akryl.

Jag är ganska spretig, både i motivval, uttryck och teknikval. Jag tycker det är roligt att variera mig och utmana mig själv och måla sådant jag inte prövat förut.  De senaste åren har jag målat mest akvarell, men återgår då och då till olja eller akryl, eftersom jag tycker att de olika teknikerna befruktar varandra.

Jag får mycket inspiration på resor av olika slag och promenader i naturen. Jag fotograferar i regel mitt motiv och ofta komponerar jag min målning redan genom kameraögat.  Oftast blir det en figurativ målning, men ibland en halvabstrakt.

Blommor i en eller annan form är ett motiv, som jag inte kan låta bli att återvända till. Även här utgår jag från fotografier.

Jag har haft flera utställningar i samarbete med olika konstföreningar, organisationer och i egen regi.

Se mer av mina verk på instagram @ewaronnberg


Akvarell på duk
Utställning
Ewa Rönnberg
Hässelby
Region Öst
ewa.ronnberg@gmail.com