Anna-Lena Pettersson
OFFLINE

Anna-Lena Pettersson

Jag heter Anna-Lena Pettersson - Alpas konstnärliga ådra. Jag är född 1959 och bor i Insjön i Leksand.

Jag har alltid haft en dröm om att utveckla min konstnärliga ådra, att måla och att skriva. Jag har gått ett antal teckningskurser, någon kortare akvarellkurs, jag har köpt hur mycket konstnärsmaterial som helst, men tidigare aldrig riktigt kommit igång. Jag trodde nämligen att "konstverken" måste vara exakt föreställande och perfekta på direkten. 

Sommaren 2016 åkte jag till Öland på en veckolång akrylmålningskurs. Där fick jag pröva på experimentell abstrakt målning. Då hände något - jag började våga måla själv hemma. Det var enormt roligt att bara lägga på akrylfärg och se vad som hände när färgerna blandade sig. Att få upptäcka att helt plötsligt så dyker det upp en bild på målarduken. Efter den kursen har det abstrakta blivit min melodi.

Emellanåt blir det även någon form av abstrakt akvarell, gärna med inblandning av tusch - det är spännande att se vad som dyker upp när akvarellfärgen och tuschen möter varandra.

Till vardags arbetar jag som samtalsterapeut, därutöver har jag ett företag - Alpas Recreation, som förutom konsten och kreativiteten, är inriktat på människors inre välmående och återhämtning. Där erbjuder jag bl a Taktil stimulering.

Ett sätt att återhämta sig är t ex att måla, att skriva, att låta kreativiteten få blomma. Målandet är för mig något av en oas och tillfälle för återhämtning.

Följ gärna Alpas konstnärliga ådra på Facebook och alpaskonst på Instragram.

 

Anna-Lena Pettersson
Insjön
Dalarna
Region Mitt