Anna-Lena Klerfalk Persson
OFFLINE

Anna-Lena Klerfalk Persson

 

 

Kungsgatan 22
432 41 Varberg
Mobil: +46 70 3826310
E-mail: anna-lena.klerfalk@outlook.com
Hemsida:http://artbyklerfalk.wordpress.com/

PRESENTATION
Mitt namn är Anna-Lena Klerfalk Persson och jag har utbildat mig på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg och bor sedan 27 år tillbaka i Varberg där jag arbetar som bildlärare och konstnär. Jag har tecknat och målat så länge jag kan minnas och mitt budskap är att i färg och form förmedla en känsla av livets skörhet och det vackra i det. Akryl, tusch och akvarell är mina uttrycksmedel. Jag inspireras av platser och människor som jag möter, vilket oftast resulterar i förenklade silhuetter av ansikten och platser i en kombination av fritt skapande. Bilderna ger naturligtvis även möjlighet till egna tolkningar, fri för betraktaren att själv fundera över.

UTBILDNING
Högskolan för Design och Konsthantverk, Göteborgs Universitet 2008-2010 Grundskollärarexamen, inriktning matematik, naturvetenskapliga  ämnen och bild, Göteborgs Universitet 1998-2002, Mönsterkonstruktion och tillskärning, Tillskärarakademin Göteborg 1986
Textilkunskap -vävning, Fässbergsskolan Göteborg 1985
Textilkunskap -sömnad, Ester Mosesson Göteborg 1985

UTSTÄLLNINGAR
Galleri Österskans- Halmstad 2004, Galleri Arken- Göteborg 2012, Gallerian- Varberg 2013, Strandgården- Halmstad 2014, Sålt tavlor till offentlig utsmyckning på VS Varbergs Stats Hotell & Asia Spa.

MEDLEMSKAP
http://www.svenskakonstnarer.se/start/plus_artist.php?chr=11&aid=3715
http://www.konstkvarteret.se/user/pictures.php?uid=1458
http://www.konstnarsforbundet.se/
Mailadress: annalena.klerfalk@gmail.com
Hemsida: http://artbyklerfalk.wordpress.com/

Pianto.png
Mermaid.png
Breeze.png
Anelli-doro.png
Anna-Lena Klerfalk Persson
Varberg
Region Väst
anna-lena.klerfalk@outlook.com