Eva Lindén
OFFLINE

Eva Lindén

Jag är från Krokom, Jämtland och intresset för att skapa, rita och måla har alltid funnits sedan barnsben. I valet av yrkesutbildning bestämde jag mig för att studera till lärare och ha målandet som hobby. Idag är jag pensionär och kan måla på heltid. 

På 70-talet var jag med i ett nätverk som kallade sig för Krokoms-gruppen. Vi hade bildlärare Bo Söderberg som vår inspiratör och ledare.

Från år 1980-2021 har jag deltagit i 20-tal kurser, främst akvarell. Konstnärliga ledare har bl.a. varit Arne Isacsson, Anders Wallin, Lars Holm, Håkan Lager, Marianne Chayet m.fl.

Jag förmedlar stämningar och sköna vackra ting i naturen. Färger former och rörelser inspirerar mig till att berätta vad jag upplevt från mina vandringar i fjällen och från närliggande omgivning. Jag är även öppen för vad som sker i samarbetet med vatten, papper och färg, att fånga ett ögonblick. Senaste åren har också ett intresse för abstraktion börjat växa fram. Abstrakt, minimalistiskt yt- och fältmåleri efter en kurs med konstnär Anders Wallin

Under årens lopp har jag deltagit i ett antal samlingsutställningar och har blivit antagen i flera jurybedömda utställningar.

Jag är medlem i FRIKO, fria konstutövare i Jämtland- Härjedalen, Nordiska akvarellsällskapet (NAS), Jämtlands Läns Konstförening (JLK) och Svenska konstnärsförbundet (SK)

 

Kvarter.jpg
U.jpg
Sortering.jpg
Golfspelare.jpg
Snöklädd.jpg
Lapporten.jpg
tussilago.jpg
blåsippor.jpg
vinterljus.jpg
Höst.jpg
Eva Lindén
Ås
Region Mitt