Pauline Lindberg
OFFLINE

Pauline Lindberg

Pauline Lindberg (1966) är autodidakt och arbetar i blandteknik med både måleri och skulptur i material som; akryl, betong, epoxi, metaller, lera och funna föremål. Pauline är född och uppvuxen i New York City, flyttade till Sverige 1980 och har sedan dess bott och arbetat i Stockholm, Växjö, Göteborg, Helsingborg och nu i Hjärnarp, Ängelholm.

Driven av en ständig önskan att experimentera och arbeta med olika medier, övergick Pauline från sin karriär som producent och manager inom underhållningsbranschen till att arbeta med sin konst på heltid 2017.

Influerad av sin hemstad, New York City, personliga upplevelser och aktuella händelser, fortsätter Pauline att intuitivt utforska teman och uttrycksformer genom sin konst. Ofullkomlighet (Wabi-Sabi), feminina och maskulina perspektiv, asymmetri och rörelse är röda trådar i hennes arbete som alltid syftar till att bjuda in åskådare på en resa utan definierat mål eller slut destination.

Pauline är representerad av ett flertal gallerier. Kabusa Art Gallery på Österlen har den största kollektionen av hennes verk på duk. 2021 lämnade hon stadslivet för att bo och arbeta i Hjärnarp i Ängelholm (fd. Aftrikahuset) och välkomnar besökare till sin ateljé året runt. Hon utforskar för närvarande att få in naturen i sitt arbete och sitt skulpturala arbete in i naturen.

www.paulinelindberg.se     *     Instagram och fb: @paulinelindbergart

Pauline Lindberg
Hjärnarp
Nordvästra Skåne
Region Syd
hello@paulinelindberg.se