Marie Refvensköld
OFFLINE

Marie Refvensköld

Konstnär Marie Refvensköld

Mind Konst & Design                   

Jag arbetar i mitt målande med fokus på upplevelser av rörelser och platser jag besökt. Jag fascineras av såväl människors ansikten, djur och naturmotiv. I mitt arbete som Leg. Psykoterapeut har jag fascinerats av människors berättelser som gett mig metaforer och idéer, känslouttryck till motiv i flera av mina konstverk. Resor och natur, ger även inspiration och ses som vanligt återkommande motiv i min konst.

Jag arbetar med främst akvarell, olja, akrylmålning och bläck. Jag har aktivt målat sedan unga år. Och fortsatt måla såväl privat som i mitt yrke med bland annat Bildterapi, då jag arbetar som leg. Psykoterapeut. Genom åren har även recycling av olika material blivit en del i mina blandtekniks tavlor, då främst i akryl.

Medlem i föreningar:

Aktiv som Konstnär i SOS- Söder om Sjön. Konstförening i Södermanland.

Medlem i Svenska Konstnärs Förbundet.

Medlem i Nordiska Akvarell Sällskapet.

Utbildning

I mitt första yrke som Leg Arbetsterapeut, har konst och form ingått som moment i utbildningen. Målning, väv, trä och sömnad. Bildterapi har även varit ett inslag i mitt arbete som Leg. Psykoterapeut.

Gerlesborgsskolan

Akvarellkurser hos flertalet olika nationella och internationella erkända konstnärer. Akrylmålning: Juliette Belmonte Canada/USA


Lejonunge
image3.jpeg
image4.jpeg
Marie Refvensköld
Region Öst