Anne Pilgrim
OFFLINE

Anne Pilgrim

Jag har skapat bilder sedan barnsben, uppmuntrad av min mor som köpte skissblock, pennor, kritor till nästan varje födelsedag. Det var givet att jag skulle studera bild på gymnasienivå på Jamaica som ett av mina tre ämnen. Det innebar att ca en tredjedel av min skoltid under två år bestod av estetiskt skapande. Jag trivdes bäst i bildsalen och satt modell gärna för andra klasser. Kom in på konsthögskolan och musikhögskolan på Jamaica. Valde gitarren då - resonerade att konsten alltid skulle finnas för mig, men att gitarren krävde unga, mjuka fingrar om det skulle kunna bli någon utveckling. Men det varade i bara ett år.

Kom till Sverige som 20-åring. Jag upptäckte då att jag var endast en liten fisk i ett stort vatten. Försöken att komma in på konstskola och musikskola gick om intet. Det blev till att lära sig språket här, studera, arbeta för sitt upphälle. Så kom familjebildning och mindre tid till kreativt skapande. Men jag fick vikariera på Posten som layoutare vilket ledde till att jag så småningom studerade grafisk formgivning och illustration på distans på RMI Berghs 1990.

Sedan kom jag 1993 i kontakt med Vedic Art och har varit lärare i Vedic Art sedan 1996. Det blev en del utställningar i Norrtälje där jag bodde i drygt 30 år. I början av 2000-talet gick jag en kort period på Väddö folkhögskolans Färg och Form med studier i måleri för Bengt Grandin och keramik för Karin Grandin. Under 2012 kom jag i kontakt med Zentangle, en konstform som har en del likheter med Vedic Art fast med fokus på teckning, och jag gick utbildning till lärare (CZT, Certified Zentangle Teacher) 2013.

Jag började ställa ut igen efter en längre paus i Stockholm i juli 2017 på utställningen Ljuset i Norden på Edsvik konsthall och har sedan dess visat min konst i New York, Cannes, Paris och Luxemburg.

Jag håller gärna målarkurs (Vedic Art) och tecknarkurs (Zentangle) i mån av intresse. Se min hemsida för eventuella kurser.

Anne Pilgrim
SPÅNGA
Region Öst