Lena M Carlsson
OFFLINE

Lena M Carlsson

 

Akvarellmålning

Färgaregatan 23 
302 30 HALMSTAD

tel: 0702 38 53 30 
mejl:lena.m.carlsson@gmail.com   
Instagram:Akvarellateljén 
Facebook:Lena Carlsson konstnär 
Hemsida (inte lika uppdaterad som Instagram och FaceBook): Lena M Carlsson

"Akvareller i vått och torrt" är mitt motto!

Jag målar oftast flödigt, så att pigmenten kan förflytta sig lite som de vill på pappret. Jag får sedan försöka anpassa mitt måleri till det som skett under torkprocessen, det kan bli ett helt annat motiv än det jag hade i tankarna från början. Jag tycker om det spännande och oförutsägbara i processen.
Mina största inspirationskällor är västkusten (är bosatt i Halmstad), djur (gärna katter och hästar) och natur samt våra norrländska fjäll (är född i Nattavaara/Gällivare). Men havet, är absolut favoritmotivet!
Akvarell är den teknik jag oftast använder, men jag arbetar också med blandteknik, akryl och fotografi. Jag kombinerar mitt konstnärsskap med en bildlärartjänst, vilket passar mig utmärkt.

Jag har haft flera separatutställningar, på exempelvisGällivare museumochStadshuskubeni Falkenberg. Jag har blivit antagen till många jurybedömda utställningar, bland annat hosNordiska Akvarellsällskapet,Väsby konsthallsinternationella akvarellsalong och vårsalongen påHallands konstmuseum, för att nämna några. Jag har också deltagit i flera grupputställningar med andra konstnärer, till exempel påArt Nordic, Köpenhamn.
Jag har även tilldelatsMartin Isaksson-stipendietför skicklighet i akvarellmåleri (2016). Jag deltar också årligen på Konstrundan i Halland (Kristi himmelsfärdshelgen, arrangör: Konstliv Halland).

Jag är medlem av Svenska Konstnärsförbundet, Nordiska Akvarellsällskapen, Konstliv Halland, Konstnärernas Kollektivverkstad Halmstad, Halmstads Konstnärsförening och Halmstad Fotoklubb.
Kontakta mig gärna för att boka ett ateljébesök, angående utställningar eller om du vill veta mer om min konst!

IMG_0279.png
IMG_0188.png
IMG_0217.png
IMG_0166.png
IMG_0156.png
IMG_0107.png
Lena M Carlsson
Halmstad
Region Väst
lena.m.carlsson@gmail.com