Lena Arrenius
OFFLINE

Lena Arrenius

Villa Franke, Humlarp 
Ausåsvägen 579
265 90 Åstorp
Tel. 070-5111529

Uppvuxen i Perstorp i nordvästra Skåne. Numera boende i Humlarp utanför Åstorp. Akvarellmålningen började på allvar i mitten av 90-talet, då familjen bodde nere i södra Tyskland. Där fanns det tid och möjlighet att ta itu med det så subtila, men svårfångade akvarellmåleriet. Redan efter första försöket stod det klart, nämligen att akvarellen skulle komma att ta allt större plats i det dagliga livet.

Motiven varierar, men ofta får samma tema komma tillbaka i många målningar tills en ny utmaning dyker upp att kunna betvinga med penselns hjälp. Ofta är det gårdar och vyer från den skånska slätten som återkommer, men även djur och ansikten fascinerar ett konstnärsöga.

Utbildning 
Studier i akvarellteknik i Tyskland och Italien för Gisela Finger.
Akvarellstudier för Arne Isacsson, Hasse Karlsson, Lars Holm, Anders Wallin och Jim Bray. Studier i kroki och akvarell för Morten Paulsen, Norge. Studier i grafik för Birgit Rosengren
Studier i teckning för Lena Grundén.
Studier i tempera för Inga Björstedt.
Studier i rakukeramik och stengods för Liisa Hägg. 
Kurser i akvarellteknik och teckning via studieförbund.

Allt detta har under årens lopp medfört ett deltagande i samlingsutställningar, separatutställningar och jurybedömda utställningar runt om i Sverige.

Medlem i Västra Skånes Konstnärsgille, Nordiska Akvarellsällskapet, Svenska Konstnärsförbundet och Bildupphovsrätt

699F9D6C-655D-4F56-BEC2-26D5E93B9846.jpeg
Maritime life
Stripped and striped
Lena Arrenius
Åstorp
Region Syd
070-5111529