Katarina Schoerner Carr
OFFLINE

Katarina Schoerner Carr

Måleri

katarina.schoerner@gmail.com
www.datid.se

Medlem i: 
Svenska konstnärsförbundet
Svenska tecknare
Sveriges författarförbund
Författarcentrum öst

Jag tecknar och målar bilder som blir tavlor till utställningar eller illustrationer i böcker som jag skriver. 
Mina motiv hämtar jag från tillvaron omkring och inom mig. Det kan vara i stort sett vad som helst. Mycket inspiration hämtas från historien. Jag är också road av att göra parafraser på gamla renässansmålningar. 
De tekniker jag oftast använder är akvarell eller tusch med penna och stålstift. Pennan doppas i flytande bläck eller tusch med jämna mellanrum under arbetet och ger en rofylld rytm i arbetet med en teckning.
Konsten har funnits i mitt liv sedan barndomen. I min CV finns kurser i konstnärliga tekniker samt teoretisk utbildning i konstvetenskap från Stockholms universitet, men framför allt livserfarenhet.
Jag föredrar konstsammanhang och utställningar som är inkluderande och icke-konkurrerande och hyllar tanken om konstens mångfald och att ingenting är rätt eller fel, bara olika. Jag vill ingå i meningsfulla sammanhang och delta i bra utställningar men undviker jurybedömningar och tävlingar i konst. Om mina bilder kan inspirera, väcka känslor eller tankar eller på annat sätt tala till någon så är jag nöjd. 

Jag driver tillsammans med två vänner Galleri T på Österlånggatan i Gamla Stan.

Katarina Schoerner Carr
Region Öst
katarina.schoerner@gmail.com