Helena Henriksdotter
OFFLINE

Helena Henriksdotter

Jag skulle beskriva mig själv som multi-konstnär då jag jobbar i många material.  Jag har ASD/Asperger och är dålig på sociala kontakter och visar det jag gör via internet, men det händer att jag även ställer ut via galleri om jag slipper långa resor.

I mina verk blandas glädjen samt hoppet om acceptans med en avsky och protest mot en förljugen exkluderande verklighet. Min nära relation till djuren gestaltas ofta genom ett naivt förmänskligande.

Jag inspireras mycket av idén om normalitet, vår syn på det vi kallar normalt. Då jag pg a min funktionsnedsättning alltid betraktats som lite annorlunda har jag upplevt mobbing och utfrysning både som barn och i vuxen ålder. 
Men i konsten har jag funnit en "röst" och ett sätt att uttrycka mig som validerat mig på sätt som jag aldrig trodde var möjligt.

** Obs! De flesta av mina tavlor kan beställas som konsttryck i större eller mindre storlekar. Kontakta mig för förfrågan.

För att se lite mer av vad jag gör, titta gärna in på min Instagram där du kan följa min resa och ta del av allt nytt: https://www.instagram.com/henkeskonstigheter


 

Emerald tide
Letizia
Gustava
Notes of poetry
Naughty
Jester
Just people
Rocking horse
The silence
WTF
Feed the dragon
Mother earth
Funny vs happy
Helena Henriksdotter
Bergeforsen
Medelpad
Region Mitt
hh.henriksdotter@outlook.com