Gunnel Götesdotter
OFFLINE

Gunnel Götesdotter

 

Olja, akryl, modeteckningar m.m.

Ateljé GÖTESDOTTER
Åkarp 352, Hågnarpsvägen
282 61 Bjärnum

Mobil: 076-847 68 78
E-post: gunnel.gotesdotter@telia.com
Hemsida: www.gotesdotter.se

DÅTIDEN MÖTER NUTIDEN - DET KALLAR JAG KULTUR!

Jag började mitt konstnärliga liv med att utbilda mig till MODETECKNARE och flyttade med en gång till modets huvudstad PARIS, där jag under många år arbetade och försörjde mig som modetecknare. Samtidigt utbildade jag mig vidare inom måleri och grafik
på konstskolan  ACADÉMIE DE PORT-ROYAL i Paris.
Mina modeteckningar gjorde succé i både Sverige och i Frankrike och ansågs vara mycket konstnärliga. Dessutom bröt jag isen för en ny stil inom modetecknandet, som tidigare varit extremt elegant och världsfrånvänt. Jag vågade teckna i min egen stil, en helt ny stil, som ingen tidigare hade sett. Mina modeteckningar visade glada, livsbejakande, spralliga tjejer i stora frisyrer och teckningarnas humoristiska ansiktsuttryck passade väl in i tidens popiga, ungdomliga tonårsmode. Utan tvekan var jag under lång tid Sveriges mest publicerade modetecknare!

När det gäller mitt måleri älskar jag att måla naturen, men på mitt sätt. Inte naturtroget. Snarare halvabstrakt.

Just nu arbetar jag med ett konstprojekt jag kallar MODE ÄR KONST. Det innebär att jag visar en del av alla de hundratals modeteckningar jag gjorde under senare delen av 1900-talet. Dessa modeteckningar kombinerar jag med nygjorda målningar, som alla har MODET I FOKUS. DÅTIDEN möter NUTIDEN... DET KALLAR JAG KULTUR!

DSCN8008.jpg
DSCN7981-(4).jpg
DSCN6949-(5).jpg
DSCN6888-(2).jpg
DSCN5650-(3).jpg
Gunnel Götesdotter
Bjärnum
Region Syd
gunnel.gotesdotter@telia.com