Estelle Aldén
OFFLINE

Estelle Aldén

 

Kort om mig:


Estelle Aldén f. Skrabanek i Budapest, men bott största delen av mitt liv i Stockholm. Jag kallas även ”Cuni” i familjekretsen, som uttalas som ”Suni”. Många tidiga verk signerades med smeknamnet. Har målat och skulpterat så länge jag kan minnas!

Under en tioårsperiod var jag med om ett rotlöst kringflackande liv med olika kulturväxlingar, bott 6 år i Sydafrika mellan 1969-75, senare ett par år i London. De många miljöbytena har gjort stora intryck på mig. Jag är mycket känslig för olika stämningar!

Jag gillar även att leka med färger och måla impressionistiskt. Min målarstil kallas för ”Pastoralromantiker”. Målar helst i olja och i pastell. Är helt självlärd. ”Handen styr så länge ögat är nöjt med vad hjärtat diktar.” Målar även många julmotiv. Viktigt för mig att ha ett budskap i motiven, ibland blandas det med lite humor.

Har haft flertalet separat- och samlingsutställningar genom åren, i Stockholm med omnejd, på Söder och i Gamla Stan, Huddinge , Grödinge, Ornö och i Bryssel. Mina målningar är spridda i Sydafrika, Europa och Skandinavien.

IMG_0077.jpg
IMG_0037.jpg
IMG_0030.jpg
IMG_0020.jpg
Estelle Aldén
Region Öst
estelle.alden.art@gmail.com