Erling Fredriksson
OFFLINE

Erling Fredriksson

 

Måleri

Slagerstad 103
386 62 Mörbylånga

Tel 0485-440 04
073-445 66 48

Mitt namn är Erling Fredriksson och jag bor och arbetar som konstnär och författare på Öland som med sin natur, djur och människor är min stora inspirationskälla.

För i år har jag packat ner utställningen. Men nästa år öppnar jag igen mina små gallerier på gården som ligger på sydöstra Öland. Förmodligen äger jag Ölands enda Utedass-Galleri. Dessutom finns några Readymades att utforska istället för blomsterland. Från mitten av maj ca vecka 19 till slutet av september är mina utställningar dagligen öppna för besökare. Förutom mina tavlor säljer jag naturligtvis min Ölands Almanacka och mina böcker.

Sedan 2010 jobbar jag med ett årligt återkommande projekt: 
Ölands Almanacka, där jag i färg och text presenterar en liten bit Ölandshistoria varje månad. Det Öländska Alvaret, fjärilar och fåglar i den öländska naturen, kyrkor och fyrar samt illustrationer till öländska författares berättelser är några exempel av mina temaalmanackor.
14 nya originalmålningar/teckningar finns i varje almanacka, som är en häftad A4 (A3 när den hänger på väggen). Till varje bild finns en förklarande text om motivet. Jag jobbar nästan uteslutande i en typ pointillistisk stil, som jag tycker ger bilden extra liv och rörelse.

Almanackan ger jag ut på eget förlag. Min lilla udda försäljningsmetod riktar sig direkt till kunden: jag säljer via telefon. (Inte uppskattat av alla som svarar.)  Idag har jag en trogen liten kundkrets som alltid köper. Hur många har ringt till alla abonnenter på hela Öland och hela Gotland? Det har jag!  
Sen finns det givetvis också andra kunder mellan Riksgränsen och Ystad. Jag vill tacka alla kunder som kommit med synpunkter och förslag till nya teman.

Erling Fredriksson
Mörbylånga
Region Syd
erling@ateljeslagerstad.se