Dana Ingesson
OFFLINE

Dana Ingesson

www.danaingesson.se
http://www.konstkvarteret.se
http://www.svenskakonstnarer.se
http://www.instagram.com/dana_ingesson

Jag är född och uppvuxen i Tjeckien där jag i flera år bodde i Prag, världens vackraste stad. Senare kärlekens vingar förde mig till Sverige och jag bor nu i den lilla staden Tidaholm med fantastisk natur omkring.

Arbetar som konstnär på heltid och har regelbundna utställningar, både lokalt och internationellt. Både separata och samlingsutställningar. Flera av dessa jurybedömda. Jag är så glad för de internationella utmärkelser jag erhållit som t ex i "Artistes du Monde" Cannes 2016 där jag blev tilldelad juryns pris och semifinalist i Art Box Project Barcelona 2020.

 Som konstnär bär jag många bilder inom mig.  Jag älskar att måla akvarell men även i olja och akryl i min studio i Tidaholm, Sverige. Med mitt konstverk hoppas jag skapa en dialog med betraktaren. Min konst är ett uttryck för mina känslor, erfarenheter och lärdomar

När jag använder akvarell- akryl- och oljemålningstekniker, glömmer jag både tid och rum. Jag ser min konst som min berättelse där färger och former är mina ord. När jag målar använder jag alla mina sinnen: mitt intellekt, känslor, intuition och den så kallade "reptil känslan".  

Mina motiv är ofta abstrakta och jag tycker att det är spännande att titta på ett konstverk som under sin process, med lager på lager, färg på färg kommer samman som ett vackert konstverk. Att tillåta det sanna inre mig att komma ut i ett fritt sätt och med ren glädje för kreativitet är en fantastisk känsla. Sist men inte minst, vill jag få mina betraktare att göra sina egna tolkningar av min konst. 
Jag vill få dem att känna att min konst förmedlar mysteriet med livet, en själs resa i bilder.

  •  
Dana Ingesson
Tidaholm
Region Väst
dana-ingesson@hotmail.com