Carina Ehlers
OFFLINE

Carina Ehlers

Namn: Carina Ehlers

Adress: Uggletorpsvägen 30, 148 93 Landfjärden (Stockholms län, Nynäshamns kommun - på gränsen till Haninge kommun)

Telefon: 073 - 585 4005 

Född och uppvuxen i Göteborg har jag studerat en tid vid Konstindustriskolan, (numera HDK-Valand) samt olika kurser i de fria konsterna. 1986 hamnade jag i Stockholm tillsammans med make och barn, inom vars län jag fortfarande bor och verkar.

Min konst är en förlängning av en inre värld som ständigt expanderar, och låter kreativiteten fritt få flöda utan att döma. Allt är färg och form under ständig förändring. Arbetet handlar mest om processen, vilket innebär att inte kontrollera allt – bara observerar det okända resultatet.

Sedan år 2013 är jag även verksam som spiritualistiskt medium då certifiering ägde rum på Academy of Inner Potential på Södermalm. Min önskan är att uttrycka den allmänmänskliga upplevelsen, det som sammanlänkar oss alla med varandra. Och jag har en förhoppning om att betraktaren kan inspireras och även reflektera över det som synliggörs i mina alster.

Har många utställningar bakom, såväl internationellt som hemmavid.

Metoder: Jag målar såväl realism som mer abstrakt. Skapandet har tagit sig många olika uttryck genom åren, från skulptur, keramiska bruksföremål till fine art och experimentellt, absrakt måleri. Numera arbetar jag framförallt med tekniker som olja och akryl men också akvarell, bivax, resin etcetare. Ständigt söker jag nya vägar att lära, där färg och form smälter samman, och som går i linje med min egen uppfattning om vår existens beskaffenhet.

Är du intresserad av något alster får du gärna kontakta via mail; carinas.box@gmail.com för att stämma av tid – om intresse för besök i ateljén på Landfjärden. 

Alla mina konstverk går även bra att beställa som giclée/digigraphie (tryck) i önskad storlek, samt valfritt på canvas eller på akvarellpapper! Ett prisvärt alternativ till originalen. Priser satta här gäller originalen ✨

Utlåtande/statement från en konstintendent/curator:

”Arbetet av Carina Ehlers är en hymn till frihet, en uppmuntran att sväva och nå våra mål, men till synes ouppnåeliga. Ett illustrerat utförande av stort djup, som rider på vågen av en hyperrealism vilande på en stark surrealism. Ett konstnärligt uttryck för stort symboliskt och tekniskt kunnande.”
– Martina Calari (översatt från italienska)

Rare Path
Mindful
Embrace
Inner Child
Mind Over Matter
Balance
Together
Energy Power
Love Is Assured
Carina Ehlers
Landfjärden (Nynäshamn)
Region Öst
carinas.box@gmail.com