Annika Erneström
OFFLINE

Annika Erneström

I den värmländska mörka skogen växte jag upp. Jag var ett ensamt barn som lekte i min fantasivärld. I naturen var jag fri. Rita och måla var viktigt, för att uttrycka instängda känslor.

Som ung packade jag ofta ihop min målarutrustning, för att i timtal stå ute i det fria och avbilda landskapet, barken på ett träd eller en mossig stubbe.

Intresset för porträttmålning blev stort under en period. Jag testade olika tekniker och uttryckssätt.

Senare i livet väcktes en längtan efter att förstå och lära känna mig själv på ett djupare plan. Till min glädje fann jag metoden Vedic Art. Då startade en läkande process, en inre frigörande och magisk resa.

Jag skapar från den inre rymden, går in i ett meditativt tillstånd och låter det undermedvetna få styra processen. Jag väljer vad jag vill förstärka och vad jag vill måla över eller tvätta/skrapa bort, tills jag känner mig klar.

Under den skapande processen sker en transformation av energi som är läkande, befriande och utvecklande. Ofta kommer det serier av bilder tills det är klart, då påbörjas en ny process. Det är det som är så spännande att inte veta och inte planera, utan att bara följa med i flödet av energi.

När jag tagit en längre paus i skapandet och börjar måla igen, kan jag ofta märka att något har skett som förändrat mig och därmed målningen. "Mellanrummet" eller att vila ett tag från skapandet, är mycket viktigt för mig för att kunna gå vidare i utvecklingsprocessen.

Det är en skapande resa jag befinner mig på, att utveckla både konsten och livet. Jag bor fortfarande i Värmland, i lilla byn Edebäck utanför Hagfors, med naturen in på husknuten.

Tiny dot in space
Fly me to the moon
Welcome home
Dark forest
In the shadow
Summer night
In the garden
By the river
Weave
Dance in space
Light in space
Garden in space
Red dot in space
Freedom
Reborn
Sun and moon
Annika Erneström
Edebäck Hagfors
Värmland
Region Väst
a.ernestrom@gmail.com