Maria Hamberg
OFFLINE

Maria Hamberg

Svenskbaserade konstnären Maria Hamberg föddes 1965 och växte bl.a. upp  i länder som.. Barcelona, ​​Venezuela och Mexiko. Världar av kultur och platser hon  beskriver som fulla av liv och passionerade människor med ‘’ Corazon ”, hjärta på spanska. En vacker färgpalett och till viss del även en beskrivning av hennes konst.

Efter många år i resebranschen beslöt hon sig år 2014 att ta några mer seriösa konstkuser för att utforska sitt konstnärskap.Två år senare 2016 hade hon sin första separatutställning och sålde nästan varje målning hon hade. Det var efter denna utställning hon bestämde sig för att helhjärtat och på heltid att jobba som yrkesverksam konstnär.

Maria beskriver sin kärlek till det abstrakta, eftersom här är hon fri när hon skapar. Ibland blir det något figurativt, men bara om det inte är forcerat.Hon har vanligtvis aldrig en tydlig idé om vad det är hon ska måla men börjar med att lägga på färg i olika rörelser antingen med pensel, palettkniv, handen eller ngt verktyg hon tycker är intressant för att sedan låta målningen leda henne till nästa steg. Det blir tjocka eller tunna lager med färg och så läggs det till och subtraheras färg. Ibland kommer andra material på och blir då till en målning i blandteknik.Maria utforskar gärna olika konsttekniker och är ständigt nyfiken på vad hon kan göra.

 EN KONSTKÖPARES RECENSION

Maria Hambergs kraftfulla och livsbejakande målningar visar dimensioner som sträcker sig bortom vardagen. Att vara i närvaro av Marias målningar är att upptäcka nya rum och dimensioner inom dig själv, en känsla av expansion o hopp. 

▫️Målningar fraktas både inom och utanför Sverige.  

▫️Maria konst samt priser finns på http://www.konst.se/mariahamberg  

▫️Instagram:  @artmariahamberg

▫️Ytterligare hemsida är under uppbyggnad.

 

24B9A63D-81CA-4901-B440-CF1CD33735EE.jpeg

Inga sökresultat i galleriet.
Maria Hamberg
Onsala
Region Väst