Zlata Jaanimägi
OFFLINE

Zlata Jaanimägi

Zlata Jaanimägi är född 1981 i Estland, Tallinn.

Hon bor och arbetar i Stockholm och är medlem i Svenska Konstnärsförbundet. Konstnärlig sedan sin tidiga barndom gick Zlata i konstskola under 7 år och därefter deltog hon i ett förberedande konstprogram i Estniska Konstakademin i Tallinn.
Senare studerade Zlata multimedia, film- och teaterregi i S: t Petersburg varifrån hon utexaminerades 2004 med en examen i film- och teaterregi - Konstnärlig Magisterexamen.

Zlata Jaanimägi har varit praktikant på TV, i Tecknat och Spel studior samt har arbetat några år som Art Director, grafisk formgivare, för reklambyrå. Innan hon flyttade till Stockholm 2013, tillbringade hon cirka 6 år i Helsingfors. Första tiden verkade hon som frilansare för att därefter ägna sig på heltid åt sin egen konstutövning.

Zlatas konstverk har ställts ut i New York, Rom, Palermo (Biennalen), Deruta, Gualdo Tadino, Helsingfors, Stockholm, Paris (Art Shopping Carrousel du Louvre), Tartu, Tallinn, Nordingrå, Vilnius och Budapest. Hon har också varit med i flera konsttidskrifter och böcker, till exempel: ‘’Art is spectrum’’, ‘’International Contemporary Artists’’, ‘’Hidden Treasure Art Magazine’’, ‘’Bild Konstnären’’.

'' I alla mina tavlor vill jag uttrycka mig totalt och processen lämnar mig känslan av lätthet, frihet och öppenhet för något nytt och vackert. Jag gillar att experimentera med färger, former och att blanda olika konststilar. Den ovanliga aspekten av mitt arbete är att några av mina målningar kan bilda olika bilder när de kombineras tillsammans och några av dem är tredimensionella. Mina målningar har positiv energi, vilket gör dem lätta att relatera till men samtidigt är var och en uppbyggd kring en central, ofta komplicerade idé, som föds ur mina egna inre känslor, min sinnesstämning och mina fantasier, drömmar och illusioner.
Även om penseldragen är dynamiska med en stark rytm och kontrast av färger är de aldrig aggressiva. Tvärtom bär de med sig fred, lugn och kärlek till livet som en aura. 

Det finns ingen konst utan fantasi. Jag är en konstnär och målning är min kreativitet ''.

www.zlataart.com

Silence
#603
#211.
The Skyscrapers2
HeArt2
Blommor 2
Zlata Jaanimägi
Stockholm
Region Öst
zzlata@gmail.com