Ami Widahl
OFFLINE

Ami Widahl

 

Facebook 3 sidor: Ami Widahl Art, Hälsomålning & Konstterapi, Änglabarnet
hemsida: www.amiwidahl.se

Jag målar just nu mest i akryl på duk. Olja på rostiga bakplåtar och tredimensionella verk finns med på repertoaren.  

Född 1953 i Kalmar
Numera bosatt med ateljé i Gävle samt showroom på Drottninggatan 28 i korridoren hos Hela Hälsan. Kan visa mer efter överskommelse.

Redan som 13 åring vann jag första pris i en riksomfattande teckningstävling och drömde om att bli konstnär men vågade inte satsa på konsten som yrke. Det blev läraryrket med bild och form som en viktig komponent. Hantverk, textil och keramik var länge en kreativ ventil. Ett stort steg i skapandet kom då jag vid 50 års ålder under 7 års tid, blev privatelev till konstnären Pär Kock, Gävle. 
Halvtidsstudier på konstterapiutbildningen innehöll (faktiskt!) mycket konstnärlig vidareutveckling.2006 kom den första separatutställningen och har sedan följts av en rad samlings och separatutställningar bl a i Norge.

Känner mig expressionistisk, koloristisk, intiutiv och andligt filosofisk där varje steg i skapandeprocessen skapar nya möjligheter och perspektiv. För mig är människan den stora gåtan och den stora möjligheten. Vem har tex. bakat och lagat mat på den gamla, redan belivade ugnsplåten? En vändpunkt i skapandet och i mitt inreliv kom i och med cancersjukdomen 2015-16. Jag arbetar förutom med min egen konst också sedan 10 år tillbaka med konstterapi och hälsomålning. I konstterapi är det individuellt anpassade konstnärliga, enkla övningar med teckning, målning eller modellering som ges. Hälsomålning är mer förebyggande gruppövningar. 2009 utgav jag boken ÄNGLABARNET med egen text och illustrationer.

Angelit-100x100cm.jpg

Inga sökresultat i galleriet.
Ami Widahl
Region Mitt
amiwidahl@gmail.com